Laatste nieuws uit Maasdriel

woensdag 1 augustus 2012

Verenigingenavond; Samenwerken loont

01-08-2012 De gemeente verwacht dat verenigingen zelfstandig, sterk en selfsupporting zijn en stimuleert participatie en het bieden van mogelijkheden tot meedoen. Het in mei vernieuwde subsidiebeleid moet bijdragen aan gewenste activiteiten in de dorpskernen en het eigen initiatief en samenwerking stimuleren. Het beleid gaat uit van de eigen kracht van inwoners en verenigingen. Activiteiten staan centraal. Naast het verlagen van het beschikbare budget voor subsidies, wordt er daarom een herverdeling van de subsidie toegepast op alle verenigingen. Verenigingen moeten creatiever worden om tot een sluitende exploitatie te komen.

Alle verenigingen en stichtingen van de Bommelerwaard vormen samen een groot netwerk vol kundige en enthousiaste bestuurders. Om kennis te delen, inspiratie op te doen en samenwerking te stimuleren organiseert de gemeente Maasdriel samen met de gemeente Zaltbommel en de Rabobank op 25 september de Verenigingenavond; Samenwerken loont.
Half augustus ontvangen alle verenigingen en stichtingen van de Bommelerwaard een uitnodiging voor een inspirerende avond in multifunctioneel centrum de Kreek. Het programma bestaat uit een plenair deel en een workshop 'social media voor verenigingen', 'beleid & bestuur', 'samenwerken' of 'slim omgaan met geld/ BTW-teruggaaf'. Aanmelden is ook direct mogelijk via www.rabobankbommelerwaard.nl/activiteiten. Deelname is gratis.

Geen opmerkingen: